Jimi Tenor & Abdissa Assefa : Itetune
Temmikongi 2011 (Temmi-0022)

Itetune on itse alusta loppuun tehty levy. Kaikki pitkäsoitolla kuultavat instrumentit ovat itse rakennettuja, ja jokainen vinyyli valmistetaan käsityönä suorakaiverruslaitteella. Kannet tehdään käsin silkkipainolla, ja valokuva on tietenkin itsetehdyllä neulanreikäkameralla otettu.

Samat asiat pätevät niin musiikkiin kuin ruokaankin, "Itse tehty on noin muutenkin parempaa, kestävämpää ja maistuvampaa" Assefa toteaa. "Me ollaan molemmat kulinaristeja ja luomuruoan kannattajia, eikä sorruta eineksiin ellei äärimmäisen pakon edessä!"

Idea levyn tekoon lähti Jimi Tenorin ja Abdissa "Mamba" Assefan tahollaan suunnittelemista ja rakentamista soittimista. Kun yhteinen harrastus tuli puheeksi, päätettiin pitää heti treenit. "Yhtään ääntä ei ole soitettu ostetulla soittimella" Tenor sanoo. Levyllä kuullaan mm. kosketinsoitin Liberacea, bassokalimbaa, sekä niin puusta, savesta kuin vanhasta jerrykannustakin valmistettuja lyömäsoittimia. "Levyllä on myös paljon itsetehtyjä huiluja, joita olen tehnyt työväenopiston puutyökurssilla. Pääasiassa soitin pihlajasta ja omenapuusta sorvattua huilua." Tenor kertoo. Yksi soittimista on Valofoni, joka "on tavallaan parannettu versio Liberacesta. "Muutimme Liberacen toimimaan valolla magnetismin sijaan. Valotimme filmille reikäsarjoja. Kiinnitimme filmin pyörimään pöytätuulettimeen. Kun valo menee filmin läpi, voi ääniä keräillä "ilmasta" valosensorilla."

Levyllä vierailee myös Nicole Willis. Yhdellä kappaleella vierailevaa Nicole Willistä lukuunottamatta levy on kaksikon keskenään tekemä. "Tämä on pitkäaikaisen harrastuksen kohokohta. Ja toisaalta vasta jonkin alku. Pitäisi saada kokonainen bändi kasaan, missä kaikki soittimet ovat itsetehtyjä. Soittimiahan meillä jo on, täytyy vaan saada lisää soittajia. Ehtona kuitenkin vois olla, että itse on tehnyt ainakin yhden soittimen."